Arbejdstilsynet har udgivet en vejledning, Arbejdstilsynets bekendtgørelse nr. 1108 af 15.12.1992 om skærmbriller, hvor regler og retningslinjer for synskorrigerende hjælpemidler til skærmarbejde beskrives.

Et uddrag af bekendtgørelse vedrørende anskaffelsen af skærmbriller lyder bl.a.:

Stk. 1

Den ansatte har ret til en passende undersøgelse af øjne og syn:

  • Inden arbejdet ved skærmterminalen påbegyndes
  • Med jævne mellemrum herefter
  • Når der opstår synsproblemer, der kan skyldes arbejdet ved skærmterminalen

Stk. 2

Undersøgelsen skal foretages af en person med de fornødne kvalifikationer dvs. en optiker eller øjenlæge.

Stk. 3

Den ansatte har ret til en øjenundersøgelse hos en speciallæge, hvis den i stk. 1 og 2 nævnte undersøgelse viser, at dette er nødvendigt.

Stk. 4

Den ansatte skal have udleveret specielle synskorrigerende hjælpemidler, herunder briller eller kontaktlinser, som er beregnet til det pågældende arbejde, hvis de i stk.1 til 3 nævnte undersøgelser viser, at dette er nødvendigt og, hvis den ansattes egne briller eller kontaktlinser ikke kan anvendes.

Stk. 5

Arbejdsgiveren skal sikre den ansatte adgang til de i stk. 1 til 3 nævnte undersøgelse uden udgifter og så vidt muligt inden for normal arbejdstid og har desuden pligt til at sørge for, at den ansatte får udleveret de i stk. 4 nævnte briller eller kontaktlinser uden omkostninger for den ansatte.

Links til Arbejdstilsynets bekendtgørelser

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart. Læs mere om cookies

LUK